Vriendschap

Het DNA van MiniTree wordt gevormd door Mieke, Corine en Marjolein. Zij runnen samen MiniTree en hechten hierbij bijzonder veel waarde aan vriendschap, enthousiasme en spontaniteit, verrassen, geven en beleven, gezondheid en duurzaamheid.

Bij MiniTree geloven we in de kracht van vriendschap, geven en beleven. Vriendschap zit in de wortels van ons bedrijf én in onze fruitbomen. Bij ons draait alles om geven en beleven: het verrassen van je vrienden, familie of relaties met een MiniTree, afgestemd op het moment. Maar ook het plukken en eten van de heerlijke vruchten waar onze fruitbomen ieder jaar mee verrassen.

Voor ons is MiniTree hét symbool voor vriendschap!

2019 MiniTree team wie zijn wij
fiets met mand appels

Thuis in fruitbomen

Het idee voor MiniTree vindt haar oorsprong bij één van Nederlands grootste vruchtboomkwekerijen, Boomkwekerij Fleuren in Baarlo. Jaarlijks worden hier ca. 2,5 miljoen fruitbomen gekweekt voor professionele fruittelers.  Boomkwekerij Fleuren is continu bezig met innovatie en zo werd er samen met een veredelaar in Tsjechië twintig jaar gewerkt aan het optimaliseren van een MiniTree: een boom die niet meer gesnoeid hoeft te worden en tolerant is tegen de meeste schimmels. In 2010 was de MiniTree de nieuwste oogappel van Boomkwekerij Fleuren, met als doel hiermee de professionele markt te bedienen.

Corine, de vrouw van Han Fleuren, de huidige eigenaar van Boomkwekerij Fleuren, en Mieke , de zus van Han, vonden deze kleine appelbomen erg leuk voor de consumentenmarkt en zo ontstond het idee om de MiniTree te gaan verkopen aan particulieren. Er werd een webshop ontwikkeld en in november 2010 werd gestart met het online verkopen van MiniTrees in een cadeauverpakking. De MiniTree veroverde al snel de harten van Limburg en in december 2010 werden al de eerste kerstgeschenken de deur uit gedaan.

De vraag naar MiniTrees als relatiegeschenken vanuit het bedrijfsleven nam toe en zo werd Marjolein in 2012 aangesteld als aanspreekpunt voor de zakelijke markt. Samen hebben Corine, Mieke en Marjolein MiniTree ontwikkeld tot een internationaal bedrijf dat door haar roots helemaal thuis is in fruitbomen.  

2019 minitree start horizontaal 4

Verzorg je MiniTree
met liefde...

Een goede verzorging van je MiniTree mini fruitboom wordt in het najaar beloond met heerlijk fruit. Wij hebben diverse onderhoudsproducten in ons assortiment, die gemakkelijk zijn toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan MiniMest, luisvrij of een bloesem beschermer voor in een koud voorjaar. Met deze producten kun je je mini fruitboom van de beste verzorging voorzien. Wist je dat je bepaalde onderhoudsproducten voor je kleine fruitboom ook in abonnementsvorm kunt bestellen? Met een minimest abonnement voor je kleine fruitboom krijg jij 2x per jaar mest van ons toegestuurd.

Bestel onze verzorgingsproducten

Zakelijk verrassen

Geef een MiniTree en verras je relaties ieder jaar met heerlijk fruit. MiniTree is een compacte en onderhoudsvrije fruitboom, die past in iedere tuin of op ieder balkon. Een gezond en duurzaam geschenk waar je relaties nog jarenlang plezier van beleven; in het voorjaar van de prachtige bloesem en in het najaar van heerlijke vruchten.

Verras je relaties

Joost inovatoren minitree