Naakte wortel kersenboom

Prijs: € 23,14

De kersenbomen zijn alleen verkrijgbaar van eind november tot eind april in de webshop onder Fruithaag.

Eerder bestellen is mogelijk via de webshop onder fruithaag, wij nemen dan in November 2014 contact met je op als we ze leveren.

De kersenboom is een fruitboom die niet heel groot zal worden (ongeveer 4 meter). Door de Gisela onderstam zal er een vroegere productie plaatsvinden, waardoor de boom zijn energie in de vruchten zal steken en minder in de groei.
Het is echter niet de minitree.

Snoeien

De MiniTree is een appelboom waarbij het niet nodig is om de boom te snoeien.
Snoeien zal bij een kersenboom dus wel nodig zijn. U kunt de kersenboom kleiner houden de groeipuntjes uit de kersenboom te breken als de zetting van de kersen heeft plaatsgevonden. Dit doet u een keer in de twee weken tot eind juni.

De kersenboom wordt zonder pot thuisgestuurd, dit noemen wij naakte wortel (Voor meer info over plantbeschrijving naakte wortel zie Downlaods).

Toepassingen

 • In de tuin
  De kersenbboom kan in de tuin of groentetuin geplant worden. De kersenboom heeft rondom 80 cm ruimte nodig. De boom kan prima tegen een schutting geplaatst worden.
 • In een pot
  De kersenboom kan zelfs op uw balkon, terras of gewoon in pot in de tuin! Ook hier geldt dat de kersenboom 80 cm ruimte moet hebben. Met een grotere pot is het makkelijker om de boom van voldoende water te voorzien. In een pot groeien fruitbomen ook langzamer.
 • Als fruithaag
  Meerdere kersenbomen naast elkaar vormen een fraaie haag. Wanneer de fruitbomen op slechts 80 cm afstand van elkaar geplant worden ontstaat een schitterende muur van fruit. In de bloesemtijd zijn deze bomen een pracht en in de zomer geven ze een heerlijke oogst van kersen.
  De kersenboom is zelfbestuivend en draagt zoete kersen. Deze kersenboom onderscheid zich van vele anderen door de onderstam Gisela. Gisela zorgt voor een snellere aanleg van bloemknoppen en daardoor een snellere productie. Door deze vroege productie zal de boom zijn energie in de vruchten steken en minder in de groei.
 • De prijs is inclusief verzendkosten.
 • Rechtstreeks bij jezelf of bij de ontvanger thuisbezorgd.

Er zit bij ontvangst een plantbeschrijving in de doos.

Prijs: € 23,14

Kersenboom

Website door Forwart