Bestel nu je appelhaag

Bestel nu je appelhaag

De beukenhaag en de houten schutting, hebben we ze niet wel een beetje gezien? Er is veel meer mogelijk als erfafscheiding, en een fruithaag is een geweldig idee. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn er veel verschillende mogelijkheden.

De originele fruithaag

De meeste mensen die het over een 'fruithaag' hebben, bedoelen dit. Een rij met fruitbomen (en dan vooral appel- peren- kersen- of pruimenbomen) wordt vrij dicht tegen elkaar aangeplant, soms wel op een halve meter afstand van elkaar, en zo wordt een redelijk dichte muur van fruitbomen gevormd. De bomen moeten wel goed gesnoeid worden om te voorkomen dat de bomen teveel in elkaar gaan groeien en zo elkaars licht en warmte wegnemen. Deze haag kan vrij breed worden, soms wel een meter breed, en is daarmee minder geschikt voor kleine tuinen. De productie die van zo'n originele fruithaag afgehaald kan worden is erg hoog.

De Minitree appel haag

Voor een fruithaag van alleen appels is de minitree bij uitstek ideaal. Minitrees zijn appelbomen die specifiek geschikt zijn voor een fruithaag en voor de (volks) tuin. Deze boomsoort is speciaal ontwikkeld voor de professionele fruitteelt zodat ze op weinig ruimte nog meer productie krijgen, met name dicht op de stam. Je kunt dus meer bomen planten per strekkende meter.

Waarom?

  • Minitrees groeien compact en kolomvormig, u krijgt dus geen grote appelbomen in de tuin. Iedere boom heeft slechts 40cm tot 50cm ruimte nodig in de breedte (per 5 meter plant u 13 Minitree appelbomen)
  • Minitrees groeien langzaam, snoeien is niet nodig en appels blijven binnen handbereik. De hoogte kunt u zelf bepalen
  • Minitrees zijn tolerant voor de meeste schimmels.
  • U kunt kiezen voor eenheid (kies dan voor een zelfbestuiver) of een mix naar eigen inzicht. Er zijn 5 soorten appelbomen verkrijgbaar.
  • U kunt de fruithaag plaatsen voor een muur, in uw groentetuin maar bijvoorbeeld ook als afscheiding van een tuin of langs een oprit.

Het planten van een fruithaag kan het beste van november t/m april. Kersen-en perenbomen zijn alleen verkrijgbaar van eind november tot en met april.

 

U kunt uiteraard ook de peren-en kersenbomen in een haag planten. Dan is de plantafstan 80 cm. De peren-en kersenbomen zijn niet kolomvormig zoals de Minitree appel. Deze zult u dus wel moeten snoeien en hebben daarom ook meer plantafstand nodig.Wilt u een combinatie van appels met kersen of peren dan adviseren we de kersen of perenboompjes aan het begin of eind van de haag te planten ivm de plantafstand. De Concorde (peer) is een kruising van Conference en Comice, Hij smaakt heerlijk, fris, sappig. De concorde groeit compact. U kunt er ook voor kiezen alleen kersen en peren in een haag te planten.

 Bestel nu

Website door Forwart